Bu Blogda Ara

Sinemaları birde Cinek' in gözlerinden görmeye Hoş Geldiniz ...

Biz kimiz ki bir 'Harry Potter' ı hayal eden J.K. Rowling olalım yada bir 'Avatar' ı bir 'Terminatör' ü kurgulayan James Cameron olalım diyorsanız artık bunu demeyi bırakın bir kenara atın bunu ve türevleri düşünceleri o insanlarda sıradan bizlerden farkı olmayan kişiler tek farkı onlar düşüncelerini serbest bıraktılar, hayal güçlerini özgür bırakıp onu yetiştirdiler. İnanıyorum ki aramızda hayal gücünü kağıda dökemeyen çekinen yorumlarının eleştirilerinin bir önemi olmadığını düşünen çok insan var artık özgür bırakın hayal gücünüze dizgin vurmayın...

18 Mart 2010 Perşembe

VEDA

Veda
Veda filmi Atamız ile tüm hayatını beraber geçiren yakın arkadaşı ve baş yaveri olan Salih Bozok'un anılarından yola çıkılan VEDA filmi doğal olarak eksiklerle dolu çünkü sadece yaverinin anılarından yola çıkılmış Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün daha çok sosyal kimliği ön planda gösterilmiştir ama yinede dediğimiz gibi bu tam anlamıyla bir ATATÜRK filmi değil Salih Bozok'un anılarıdır.Çocukluklarından beraber aldıkları eğitime birlikte geçen silah arkadaşlığından, Cumhuriyet yolunda beraber atılan sağlam adımlara değinilmiştir.
Bir Türk genci olarak Atamız ile ilgili yapılan her film bence yetersizdir çünkü saatlere sığdırılmayacak bir hayatı vardır bizim içimizde öyle bir Ata var ki bunu hiç bir film sahneleyemeyecektir. Bu duygu insanın bütün bedenini kaplamaktadır öyle bir duygu ki isminin geçtiği anda içimizde fırtınalar koparan bize gücü hissettiren bir duygudur.
Birde unutmadan bu tarz Atamızın filmlerinde makyaja çok önem vermişlerdir Veda filminde de Atamızın son zamanlarında bu kadar mı benzetilir diye düşünmeden edemedim ve birde insana eşlik ettiren filmin tüm müzikleri için ellerine sağlık diyorum. Böyle günlerde içimizdeki uyuyan o sınırsız gücü uyandıracak her türlü etkiye sonsuz minnetlerimi duyuyorum. Herkese iyi seyirler diliyorum.

Oyuncular
Sinan Tuzcu
Özge Özpirinçci
Serhat Kılıç
Ezgi Mola
Dolunay Soysert

Yönetmen
Zülfü Livaneli

Yapım
26 Şubat 2010



1 yorum:

  1. Bence Atatürk konulu filmler yerine. dönemi anlatan. içinde Atatürk'ün de bulunduğu filmler çekseler ve onları görsel ve işitsel efektlerle süsleseler çok daha iyi işler çıkar ortaya. Filmi izlemedim ama içerisinde çok sayıda hata olduğunu duydum. Bence zaten Türk Halkı Atalarını kafalarındaki şekliyle seviyor ve onun haricinde fazladan birşey gösterildiğinde buna kızıyor. Daha önce çekilen "Mustafa" filmi ve bu filmden sonra çıkacak olan "Dersimiz Atatürk" filmi buna somut örnek.

    YanıtlaSil