Bu Blogda Ara

Sinemaları birde Cinek' in gözlerinden görmeye Hoş Geldiniz ...

Biz kimiz ki bir 'Harry Potter' ı hayal eden J.K. Rowling olalım yada bir 'Avatar' ı bir 'Terminatör' ü kurgulayan James Cameron olalım diyorsanız artık bunu demeyi bırakın bir kenara atın bunu ve türevleri düşünceleri o insanlarda sıradan bizlerden farkı olmayan kişiler tek farkı onlar düşüncelerini serbest bıraktılar, hayal güçlerini özgür bırakıp onu yetiştirdiler. İnanıyorum ki aramızda hayal gücünü kağıda dökemeyen çekinen yorumlarının eleştirilerinin bir önemi olmadığını düşünen çok insan var artık özgür bırakın hayal gücünüze dizgin vurmayın...

18 Mart 2010 Perşembe

ROBİN HOOD

Zenginden çal, fakire ver..
Kısaca filmin konusu buymuş;
Bir zamanlar kralın emri altında savaşmıştır.Nottingham'a döndüğünde şehrin şerif baskısı ve zulmü ile ezildiğini görür. Aşık olduğu kadının güvenini kazanmak ve halkın zulmüne son vermek için onun gibi düşünenlerden oluşan küçük bir çete kurar adalet uğruna yapılan savaşı başlatırlar.

Yıllar sonra döndü ve eski tahtına oturacağa benziyor. Akıllarda ki en önemli sorular,Russell Crowe nasıl bir performans göstericek? Robin Hood, Russell Crowe'la birleşirse nasıl bir karakter oluşacak?bence bunlar çok açık bunun cevabı filmin afişinde çok net afişi ilk gördüğümde Gladiatör le bağdaştırdım Russell Crowe hiç mi yaşlanmaz o gözlerindeki savaşı yansıtan bakışını hiç mi kaybetmez ya dedim ve eminim ki 2000 lerde çok büyük bir etki yaratan ve hala da her izlendiğinde ilk izlenmiş hissini damakta bırakan Gladiatör kadar etkili bir film olacağına inanyorum. Bu filmdeki beklentilerim çok yüksek açıkçası hayal kırıklığına uğramak istemediğim filmlerden birisi..
Soylularca hırsız, yardıma muhtaç olan insanlarca ise kahraman...

Oyuncular
Russell Crowe
Cate Blanchett
Matthew Macfadyen
Mark Strong
William Hurt

Yönetmen
Ridley Scott

Gösterim Tarihi
14 Mayıs 2010

Yapım
2010-ABD

Zenginden al,Fakire ver
Ne soylu bir davranış değil mi? Zenginden çal fakire ver. Yüzyıllar önce insanlar bunu düşünüp yozlaşmalara karşı çıkabilmişler ama gel gör ki günümüzde bu tam tersi olmuş fakirden çal,zengine ver zengin çok zengin fakir çok fakir ortası yok sanırım bir Robin Hood' a ihtiyaç var. Ne yapmamız lazım acaba? Elimize bir yay alıp haksız kazanandan çalmakla mı çözeriz yine bu işleri 10yy. önceki gibi ?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder